خداوند در این آیه صفات مؤمنین واقعی را که به پیامبر ایمان آوردهاند و در راستای آن ایمان پایداری کردهاند بیان میکند. میفرماید:
«مؤمنین کسانی هستند که از آن پیامبری که از طرف ما فرستاده شده است متابعت میکنند. او اُمّی است (درس نخوانده است) و او را در تورات و انجیل نام بردیم و از او یاد کردیم. این پیامبر آنها را به معروف امر میکند و از منکر و کار ناشایست بر حذر میدارد، طیبات را بر آنها حلال میکند و خبائث را حرام میکند، و ثقل و ضیق را از آنها برمیدارد، و غلهایی را که بر گردن آنها افتاده است یکی پس از دیگری میگشاید. حال کسانی که به این پیامبر ایمان بیاورند و او را تعظیم کنند و کمک و یاری کنند و بهدنبال آن نوری باشند که با او فرستاده شده است، اینها از جملۀ رستگاران هستند.»
بیان تفاسیر مختلف در رابطه با مفهوم و پیام غدیر
امروز روز عید غدیر است، روز ابراز و اظهار و نصب ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام است. ما از ولایت و مفهوم و پیام غدیر چقدر متوجه شدهایم؟ راجع به این پیام، تفسیرهای مختلفی شده است.
بعضی مثل اهلتسنّن ـ اگر انکار نکنند که بقیّه انکارش هم میکنند ـ قائلاند به اینکه روز عید غدیر، فقط یک روز و یک واقعۀ تاریخی است که پیغمبر راجع به اهلبیت خود به مردم توصیه کرد: حال که من از این عالم میروم، مواظب آنها باشید، بالأخره اینها منتسبین به من هستند؛ این دختر من است، او داماد من است و اینها نوههای من هستند! فقط در همین حد، و بیش از این پیام دیگری ندارد.
ضرورت ابلاغ پیام غدیر ایت الله طهرانی |